Livmorbetennelse hos hund (pyometra)

Livmorbetennelse hos hund

Livmorbetennelse hos hund (Pyometra) kommer av en hormonell forstyrrelse. Betennelsen rammer flest middelaldrende og eldre tisper, og kan bli svært akutt.

Kontakt oss for å bestille time

Denne behandlingen krever mer bakgrunnsinformasjon om dyret ditt før du bestiller time. Ta kontakt under for å avtale et tidspunkt som passer for deg.

Hva er livmorbetennelse?

Pyometra er en betennelse i livmoren, dette kan skje hos både hunder og katter. Hos hunder skjer det gjerne innen 3 måneder etter sist estrus, ofte kjent som "løpetid". Dette er noe som kan være dødelig for hunden din. En livmorbetennelse kan være enten åpen eller lukket, ved åpen pyometra vil du som eier gjerne se at det kommer pussfylt eller blodig væske ut fra vulva, det er vanskeligere å oppdage en lukket pyometra.

Symptomer

Vanlige symptomer kan være:

  • Økt drikkelyst
  • Slapphet
  • Buk ømhet
  • Oppkast
  • Feber

Det er viktig at dyret kommer fort inn til en klinisk undersøkelse ved mistanke om livmorbetennelse, det vil da bli tatt en grundig klinisk undersøkelse, urinprøve, blodprøve og evt. røntgen av buken.  

Slik fungerer Petrus

Bestill time på nett, telefon eller e-post

Det er enkelt å bestille time akkurat slik du ønsker.

Møt opp med dyret til riktig tid og klinikk

Vi har en kurv med leker og godbiter til dyret mens du venter.

Du får hjelp av dyktige veterinærer

Du blir hentet av veterinæren når det er din tur til å komme inn.

Behandling av livmorbetennelse

En livmorbetennelseoperasjon innebærer at man fjerner livmoren, eggstokkene og egglederne til dyret ditt. Som regel lukkes operasjonssåret ved å sette utvendige sting, disse fjernes etter 10-14 dager. Enkelte ganger settes det sting med selvoppløsende tråd under hunden, som ikke trengs å fjernes.


Etterbehandling

Det er viktig at operasjonssåret sjekkes daglig, ved kraftig hevelse som er hard eller varm, dårlig lukt, eller mye sårvæske må veterinær kontaktes.

Hunden må holdes i ro dagene etter inngrepet, unngå all unødvendig belastning, som lange turer, lek med andre hunder, hopping etc. Hunden vil også måtte gå med body eller skjerm for å unngå at den slikker på operasjonssåret.

Dette sier kundene våre

Vi ønsker å gi både dyr og mennesker som besøker våre klinikker en best mulig opplevelse. Les mer om hva dyr og eiere sier om besøket hos oss og evaluer oss gjerne etter endt besøk.

Petrus er virkelig et sted jeg anbefaler til alle mine venner som har dyr. De er profesjonelle, rolige, kompetente og har virkelig aldri vært borti en som ser hunden min på den måten de gjør.

Maria Dahlstrøm Kolsrud

Veldig fornøyd. Disse folka virker kompetente og edruelige, og tar seg tid og krefter til å forklare hva som skjer og hvilke muligheter vi har uten å pushe.

Henrik Sandsmark

Google Reviews

Utrolig hyggelige og profesjonelle veterinærer, ærlige, snille og vil det beste for dyret. Så glad for att jeg endelig funnet en veterinær som ær så bra, ligger centralt og har bra pris. Men fremst av alt, som virkelig bryr seg om dyret ditt.

Alle behandlinger innen Kirurgi

Vi utfører både planlagt kirurgi og akutt kirurgi som følge av uhell eller uforutsette hendelser.

Livmorbetennelse hos hund

Livmorbetennelse hos hund (Pyometra) kommer av en hormonell forstyrrelse. Betennelsen rammer flest middelaldrende og eldre tisper, og kan bli svært akutt.
Les mer
En del hunder og katter får nydannelser og kuler på kroppen, og vi anbefaler å alltid undersøke kulene som dukker opp på dyret ditt for å vurdere videre behandling. Kulfjerning innebærer kirurgisk fjerning av nydannelser i hud/underhud. Dette må i noen tilfeller gjøres fordi det er påvist ondartede svulster, kuler som irriterer eller andre grunner. Ved ondartede svulster er det viktig å fjerne kulen for å unngå spredning og mer alvorlig sykdom.
Les mer
Det kan være fort gjort og vanskelig å forhindre at hunden eller katten din spiser et fremmedlegeme. Om en gjenstand setter seg fast i tarmene blir passasjen avstengt og tilstanden blir akutt, og om gjenstanden ikke greier å passere må den opereres ut, for å unngå at tarmveggen går i stykker og tarminnholdet kommer ut i magen.
Les mer
Keisersnitt kan være nødvendig når katten eller hunden din ikke greier å føde kattungene eller valpene selv. Det er viktig å oppsøke veterinær med en gang man som eier tror noe galt, slik at vi har best mulighet til å redde alle kattungene/valpene og dyret som er i fødsel.
Les mer
Det kan være veldig ubehagelig for dyret om det har urinstein og i enkelte tilfeller kan urinsteinen bli så store at de kan sette deg fast i urinveiene og gjøre at det blir en blokkasje. I disse tilfellene fjernes urinsteinenene via et snitt i urinblæren gjennom bukveggen.
Les mer

Våre dyreklinikker

Petrus har både store og små dyreklinikker i Oslo sentrum. Finn din nærmeste dyreklinikk.

Majorstuen

Kirkeveien 43, 0368 Oslo

Åpningstider

Mandag: 08:00–16:00

Tirsdag: 08:00–20:00

Onsdag: 08:00–20:00

Torsdag: 08:00–20:00

Fredag: 08:00–16:00

Lørdag: Stengt

Søndag: Stengt

St. Hanshaugen

Akersbakken 39, 0172 Oslo

Åpningstider

Mandag: 08:00–20:00

Tirsdag: 08:00–16:00

Onsdag: 08:00–20:00

Torsdag: 08:00–16:00

Fredag: 08:00–16:00

Lørdag: Stengt

Søndag: Stengt

Grünerløkka

Grüners gate 5, 0552 Oslo

Åpningstider

Mandag: 08:00–16:00

Tirsdag: 08:00–16:00

Onsdag: 08:00–16:00

Torsdag: 08:00–16:00

Fredag: 08:00–16:00

Lørdag: Stengt

Søndag: Stengt

Relaterte artikler om dyrehelse

Få gode råd og nyttig informasjon fra de flinke veterinærene våre.

Våteksem hund

Våteksem for hund, også kalt hot spot, er en akutt og lokal betennelse i de øverste lagene av huden. De betente områdene er vanligvis fuktige, ømme og gjør huden irritert og sår.

Hva er en helsesjekk?

En helsesjekk er en enkel undersøkelse med fokus på å få oversikt over allmenntilstanden av din hund eller katt.

Diaré hos hund

Hunder kan ofte rammes av diaré og/eller oppkast, noe som ofte er et symptom på en betennelse i mage og tarm.

Har du spørsmål?

Åpningstider telefon: 08:00-11:00, 12:00-16:00 mandag til fredag.

Vi svarer deg så fort som mulig.

Trenger du akutt hjelp?

Ved akutte situasjoner ber vi deg ringe vårt akuttnummer. Dette nummeret er reservert for situasjoner som krever rask veterinærhjelp. Akutttelefonen er åpen mellom 08:00-16:00 mandag til fredag.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.