Prøv en videokonsultasjon neste gang du har behov for veterinærhjelp

En videokonsultasjon kan være et tidsbesparende og stressfritt alternativ til en fysisk konsultasjon for deg og ditt dyr. Det er nemlig ikke alltid det er nødvendig med et besøk til klinikken.

Når kan det være lurt å heller bestille en videokonsultasjon?

  • Du lurer på om det er nødvendig å komme på klinikken
  • Du har spørsmål eller ønsker oppfølgning etter et inngrep eller konsultasjon hos oss
  • Du har spørsmål rundt adferd, pels- eller potestell, fôr, vektreduksjon, innbilt svangerskap eller parring
  • Du ønsker fornyelse av resept rekvirert av en av våre veterinærer
  • Du ønsker resept på ormekur eller flåttmiddel og dyret ditt har hatt time på klinikken en gang de siste 12 mnd

Dersom du behøver resept for behandling startet på en annen klinikk eller ikke har vært hos oss siste 12 mnd vil vi be deg om å bestille en fysisk konsultasjon. Det er fordi vi som veterinærer har et lovfestet ansvar for å sikre at forskrivning og bruk av medisiner er forsvarlig. Forsvarlighetskravet fremgår av Dyrehelsepersonelloven §§13 og 23.

Du kan alltid booke en videokonsultasjon for å høre om det er nødvendig å komme inn til klinikken, men i noen tilfeller vil vi nesten alltid anbefale at du bestiller en fysisk konsultasjon fordi vi rett og slett er nødt til å gjøre grundigere undersøkelser for å kunne anbefale riktig behandling til ditt dyr. Eksempler på dette kan være:

  • Øreproblemer; fordi vi ønsker å ta en prøve fra øret og se i mikroskopet
  • Øyeproblemer; fordi vi ønsker å undersøke om f.eks. en rift er årsaken til plagene

Vi synes det er så hyggelig å møte alle våre firebeinte, pelskledde pasienter på klinikken, men vi ønsker samtidig å gi dere muligheten til å velge det alternativet som passer best for dere.

Har dyret det bra, har vi det bra

Hva skjer når jeg bestiller en videokonsultasjon

Du bestiller en videokonsultasjon gjennom nettsiden vår slik du bestiller alle andre timer. Du vil motta en sms med en link til videokonsultasjonen før timen starter. Du trenger ikke å laste ned noen app, linken kan åpnes i nettleseren på PC/Mac, tablet eller mobil, alt etter hva du selv foretrekker. Det er satt av ca. 10 min til hver konsultasjon. Dersom det er behov for resept vil du kunne hente det på klinikken eller vi kan ringe det inn til et apotek i nærheten av der du bor.

Veterinæren for hund og katt

Fullt fokus på ditt dyr